B&B chambres & tables d'hôtes Cevennes & Mont Lozère cevennes-mont-lozere.com Accueil English Deutsch Nederlands     I    I  Vakantie in Au Portaou    I   Vakantie in  la Combette   I   I   De streek   I 


 

Overnachtings-
mogelijkheden:

Chambres & tables d'hôtes
(Gastenkamers, ontbijt, avondmaaltijd) 
Séjour à La Combette
Gîte de France - label de qualitéClassification 3 epis

Vakantiehuis 'Les Sapins'

Chalets

 
la Combette in St. Jean du Bleymard ligt aan de voet van de Mont Lozère in een omgeving met een groot aantal Lange Afstandspaden (GR) en PR's, zoals de GR 70 (Stevenson pad), GR 68, GR 44 en de GR 7. 
De grote verscheidenheid in landschappen en de authentieke architectuur van het Nationaal Park van de Cevennen is tevens ideaal voor mountainbiken en  nordic walking.
 
 
  La Combette
  48190 St. Jean du Bleymard

  Tél :
04 66 48 61 35
  lacombette@wanadoo.fr 

  www.lacombette.com


Architectuur, Baignade, Canyoning, Champignons, Geologie, Nordic Walking,
Kuur-badenbaden,Fietsen, ontspanning, KlimmenFauna, Flora, Gastronomie, Golf, Ezel-verhuur, Hang-gliden, Maltezer Kruisridders, Vis-sport, Wandelen, Paardrijden, Speleologie, 4wheel-drive,  Wintersport, Stevenson Pad,  tennis, Mountainbike..
 
Dit wandelarrangement is vooral erg interessant in juni en de eerste helft van juli wegens de dan prachtige natuur , de lange dagen  en de ( voor de vakantiewoningen ) nog lage prijzen !

linken van outdoor partners :

www.montlozere-aventures.com
 
www.grandeurnature48.com

www.rafting-canyon.com
www.lozair.net


Clocher de tourmente

Chateau de Tournel


Wandelvakantie in la Combette 
Wandelen in de Haute Vallée du Lot en Mont Lozère;
solo of met groep- zonder begeleiding


Regio  parc national des Cévennes 
Overnachting in chambres d'hôtes of vakantiehuis

Naast  de andere mogelijkheden  van een verblijf in la Combette, in combinatie met themawandelingen  , rondwandelingen met of zonder ezel met verblijf onderweg in andere structuren , of in combinatie met andere buiten-
activiteiten, hebben wij nu ook een speciaal wandelarrangement samengesteld , waarbij U de mogelijkheid hebt om in onze gastenkamer (–s) of in één van de vakantiewoningen te verblijven ; in het eerste geval gebruikt U het ontbijt en het diner bij ons , en kunnen wij voor U desgewenst een lunchpakket klaarmaken. 

Indien U kiest voor verblijf in een vakantiewoning  bent U zelfvoorzienend , U vindt er een  goed uitgeruste keuken en winkels bevinden zich op één kilometer afstand.

Dit arrangement bieden wij U aan tussen half mei en half oktober  , en kan zowel individueel als per groep (-je )  worden geboekt . Er is sprake van één vaste verblijfplaats , La Combette in Saint Jean du Bleymard  , en elke  dag is er een wandeling voor U uitgestippeld  van tussen de 6 en 8 uur , met een grote verscheidenheid aan landschap ,  boerderijen van honderden jaren oud en ander cultuurerfgoed . In het voorjaar komen daar de vele wilde bloemen bij , in het najaar vele paddestoelen waaronder het hier zeer geapprecieerde  eekhoorntjesbrood .

Routebeschrijvingen en gedetailleerde wandelkaarten staan tot Uw beschikking .

Beschrijving van de wandelsuggesties per dag :

Dag 1 : Wandeling onderlangs de Mont Lozère , 5½  a 6 uur , 22 km. , tussen de 980 en 1210 meter . Met onder andere een prachtig uitzicht op de ruïnes van een feodaal kasteel en enkele menhirs , verticaal opstaande granieten stenen waarvan men tot nu toe niet weet welke ( religieuze ? ) betekenis ze hadden , en een noodweerklok in het dorpje Oultet.


Mont Lozère

Dag 2 : Wandeling naar en op de Mont Lozère ( 1699 m. ), 7 à 8 uur , ± 23 km. , van 1060 meter naar 1699 meter en terug . Magnifieke vergezichten , uit graniet gebeeldhouwde Malta – kruizen , die aan de Maltezer ridders herinneren die hier vroeger heersten , grote schaapkuddes ….  

Dag 3 : Wandeling in het gebied de Margeride , noordelijk van ons en net aan de andere kant van de Goulet – heuvelrug ; 5 uur , 19 km. , en tussen de 1170 en 1463 meter .Inclusief een kleine autotransfer . Hoogvlakte , veel kleine stroompjes en velden met koeien , spoorlijn met sneeuwbarricades , contrast met eerdere wandelingen .

Dag 4 : Wandeling van de noodweerklokken . , 4 ½ uur + kleine autotransfer ( of vertrek te voet vanuit La Combette , in dat geval ± 3 uur meer rekenen  ) ,18 km. , tussen de 980 en 1350  meter  . De noodweerklokken  werden vroeger gebruikt bij slecht weer op de Mont Lozère  om personen naar de bewoonde wereld te leiden . Het weer kan namelijk nogal snel om slaan op de berg , vooral ’s winters zijn er mensen omgekomen .

Dag 5 : Wandeling naar de bron (- nen ) van de rivier de  Lot .Ongeveer 6 uur , tussen 1069 en 1286 meter  .Via een traject op de Goulet – heuvelrug naar de plek waar de Lot ontspringt , prachtige natuur , veel bos en vergezichten , onder andere op de Mont Lozère .  

Dag 6 : Wandeling naar de ruïnes van het kasteel van Tournel  ( 12 – de eeuws ) , 7 à 8 uur , ± 12 km. en tussen de 1060 en 1230 meter. Redelijk goed bewaard gebleven en mooi op een heuvel gelegen vlakbij de Lot .Langs enige nog in originele staat verkerende gehuchten , mooie vergezichten .

Uiteraard kunt U de volgorde van de wandelingen zelf bepalen.


Prijzen  van dit wandelarrangement :


Géén verschil laag – of hoogseizoen . Niet inbegrepen : lunch en drankjes ( behalve wijn en koffie geserveerd bij avondmaal ) . Picknick -lunch mogelijk.

Inbegrepen : gebruik wandelkaarten enzovoort , en beschreven auto –transfers naar begin – en van eind – punt wandelingen, waar nodig.

U kunt tevens de duur van uw verblijf evenals de dag van aankomst in overleg met ons bepalen.

Bezoek onze nieuwe website : www.lacombette.com

© 2002 - 2016  www.cevennes-mont-lozere.com | mentions légales | Présent sur Causses Cévennes