B&B chambres & tables d'hôtes Cevennes & Mont Lozère cevennes-mont-lozere.com Accueil English Deutsch Nederlands     I    I  Vakantie in Au Portaou    I   Vakantie in  la Combette   I   I   De streek   I 


Bezoek onze nieuwe website : www.lacombette.com

 
cevennes-mont-lozere.com
cevennes-mont-lozere.com


vakantie in La Combette
Gastenkamers en
mogelijkheid van avondmaal
bij de gastvrouw thuis

Dominique & Noël
La Combette
  48190 Le
Bleymard
  Frankrijk
  Tel : 00 33 (0)4 66 48 61 35
(
0)6 63 61 09 83
  lacombette@wanadoo.fr 

  www.lacombette.com


Adherent- charme-et-traditions-chambres d- hotes-lozere-languedoc-roussillon
Gîte de France - label de qualité Classification 3 epis 
Dominique en Noël heten u van harte welkom in de  Lozère 48, 

Gîtes de France
3 épis
 
www.chemin-stevenson.org
www.marredelaplage.com

Réservez votre séjour en Cévennes

Guide routard Languedoc Roussilion 2009 page 590

                    
Een aangename plek met een huiselijk kader in prachtige natuur, in onze prachtige villa (unieke architectuur gecombineerd met veel lichtinval), La Combette.

Daarnaast zijn onze maaltijden, met produkten van eigen fabrikaat en uit de streek bepaald niet te versmaden !

La Combette is gelegen op 1060 meter aan de rand van de Cevennen en aan de voet van de Mont Lozère, met de Gorges du Tarn binnen bereik.
 


Het huis


Wanneer u zich op ons terras installeert, komt u tot rust met het gekabbel van de rivier de Lot op de achtergrond. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op een oude priorij en het omringende landschap.


Om uw verblijf te veraangenamen staan boeken en diverse documentatie zoals wandelgidsen en folders over bezienswaardigheden en excursies tot uw beschikking.


De orginele architectuur van ons huis biedt zowel buiten als binnen verrassingen ; gedurende 30 jaar werken in verschillende Afrikaanse landen hebben we veel interessante objekten verzameld.

Te La Combette, omgeven door 2 hectare glooiend weideland, hebben wij chambres d’hôtes in een gastvrij kader, met mogelijkheid tot meetafelen in een ruime living met enorme open haard.

De grote schuifpui komt uit op het terras met een geweldig uitzicht op de omringende heuvels.


cliquez pour agrandir


cliquez pour agrandir


cliquez pour agrandir
cliquez pour aggrandir

Foto's van de Lozère hier klikken
Foto's van de Lozère

Cliquez pour agrandir
    
De gastenkamers

Het hele jaar open

Wij bieden ruime gastenkamers, zeer comfortabel ingericht met uitstekende spring box bedden  :
  • Een twee-persoons kamer met privé sanitair, of
  • Twee "familie-units": ieder bestaande uit 2 zelfstandige kamers met een gemeenschappelijke maar onafhankelijke luxe badkamer / toilet.
  • Maximale ontvangstcapaciteit in gastenkamers : 12 gasten.

Wij geven korting op de maaltijden voor kinderen onder de 10 jaar.

cliquez pour agrandir
Dubbelkamer groot komfort
 Chambre double Salle de bains lumineuse et vue suprenante

             

chambre double 2 

De gastentafel

Te gast aan onze tafel met prachtig uitzicht op tuin en omgeving kunt u proeven van de internationale keuken met gebruik van veel lokale producten zoals ons kalfs- en varkensvlees en de forellen van de Mont Lozère, maar ook een meer internationaal getinte keuken. Alles zelf-gemaakt, zoals ook de door Felix geproduceerde chutneys. 
Uiteraard maakt een zeer ruime keuze aan heerlijke, lokaal geproduceerde, kaasjes deel uit van onze avondmaaltijd !

In de herfst en winter worden de diverse soorten eetbare paddestoelen verwerkt in verscheidene heerlijke gerechten, door onze gasten zeer op prijs gesteld.
De wijnen, koffie en thee zijn altijd bij de prijs inbegrepen.

Bij het ontbijt wordt u verwend met zelfgebakken brood en de keuze uit een grote hoeveelheid zelfgemaakte jams van Felix'hand, aangevuld met kaas, vleeswaren en eieren van eigen kippen.

In het dorp vindt u alles voor een picknick.
s' Avonds kunt u op aanvraag, samen met ons, van de smakelijke en uitgebreide keuken genieten, behalve in juli 
en augustus
op zondag.
Met als tussengerecht het kaasplateau

naar :
Ligging & tarieven La Combette


 

Activiteiten

1 Wandelen
2 Toertochten

2-Canyoning
3 Vissen
4 Watersport
5 Golf
6 Klimmen & speleologie
7 Paddestoelen
8 Hanggliding
9 Cyclisme

10 Kuuroord - fitness
11 Autosport
12 Wintersport

Wandelen
De Lozère biedt ongelimiteerde mogelijkheden op wandelgebied. Tientallen wandelroutes die goed beschreven zijn en merendeels ook zeer goed bewegwijzerd, doorkruisen het departement. Van al deze routes hebben wij de beschrijvingen en de topografische kaarten voorhanden.
Wandelingen zijn er in alle categoriën, van makkelijk tot moeilijk en zeer verschillend in lengte. U dient zich natuurlijk wel te realiseren dat het departement Lozère hoog gelegen is en dat er daarom bij iedere wandeling wel in meer of mindere mate sprake is van hoogteverschillen die overbrugd dienen te worden.

Cafeetjes en eetgelegenheden zijn dungezaaid op de wandelroutes, dus u dient altijd drinken en eten mee te nemen. Een goede uitrusting is een vereiste, ook hierover kunnen wij u indien gewenst nader informeren.
Ons huis bevindt zich op de route van diverse lange afstandswandelingen, zoals de GR (grand randonnée) 70, de GR 68 en de Stevenson route.
Deze laatste is de route die eind 19 de eeuw door de Schotse schrijver Robert Louis Stevenson werd afgelegd. Hij werd vergezeld door een ezel (Modestine), die zijn bagage vervoerde. De route die door Stevenson werd gevolgd is opnieuw uitgezet en het is mogelijk om op diverse plaatsen ezels te huren. asso-onagre@wanadoo.fr of http://anegenti.free.fr

Deze manier van wandelen is reuze geschikt voor groepjes met kinderen. Ook is het bij ons mogelijk om ezels onderdak te bieden in onze grote weide of stal.
De flora & fauna van de Lozère vormen een rijke bron van inspiratie voor elke natuurliefhebber. Naast de vele paddestoelen vindt U hier een grote verscheidenheid aan wilde, soms zeldzame bloemen. Ook de vogelkijker kan zijn hart ophalen aan de grote vogelpopulatie met veel roofvogels. (link)

Wij bieden de mogelijkheid om u te helpen met het uitzetten en organiseren van uw wandeling(en), u moet hierbij denken aan transport van bagage, ophalen en wegbrengen van en naar diverse startpunten, het boeken van andere overnachtings plaatsen. Dit laatste is belangrijk omdat de planning van uw wandelingen ivm afstanden en moeilijkheidsgraad de bereikbaarheid van de diverse overnachtings plaatsen beïnvloedt.
Het is ook heel goed mogelijk om vanuit ons huis wandelingen te combineren met autotochtjes, de mogelijkheden zijn legio.

Wandelvakantie 
solo of in groep : cevennes-mont-lozere.com./wandelvakantie.htm
Behalve lange en korte wandelingen kunt u ook kiezen voor Themawandelingen onder begeleiding van ervaren berggidsen. Enkele voorbeelden zijn o.a. flora en fauna, het herkennen en gebruik van paddestoelen (La Combette en Au Portaou),het herkennen en gebruik van wilde planten en kastanjes (Au Portaou) geologie, aqua rando  wandelingen ( dit zijn wandelingen door en langs de riviertjes omhoog en niet te vergelijken met canyoning) avondwandelingen, met als doel introductie in sterren kijken en wandelingen gericht op instructie in kaartlezen en gebruik van kompas.
Een meerdaagse combinatie van deze voorbeelden is ook mogelijk.Er is een grote verscheidenheid in overnachtings mogelijkheden. Er zijn Chambres d’Hôtes, deze voorzien over het algemeen  in comfortabele kamers in een huiselijke sfeer, soms met mogelijkheid van avondeten met de eigenaren, verder hotels en ook Gîtes d’Etapes (b.v.etoile.fr), deze laatste hebben vaak slaapzalen, zijn minder comfortabel dan Chambres d’Hôtes en zijn vaak wat goedkoper.

Voor meer informatie over wandelen in de Lozère kunt u ook de site bezoeken van 
  www.chamina.com 
www.chemin-stevenson.org

 

    


Informatie ezel huren :
www.ane-et-rando.com


Toertochten rondom producenten / boeren en erfgoed


Bezoek lokale producenten en boederijen, gecombineerd met een tocht door een prachtige natuur en veel bewaard erfgoed (kerkjes, traditionele boederijen etc). U zult versteld staan van de vele lokale producten zoals koeien-, schapen-, en geitenkazen in alle vormen en smaken. Vele soorten honing en traditionele vleeswaren, forellen enz. Er wacht U een hartelijk onthaal, vaak kunt U 'proeven' van de producten voor U eventueel tot een aankoop besluit.

www.mende-sejours.com    www.lozerebio.fr

 Canyoning


Voor de meer sportieven zijn er vele mogelijkheden om aan ravijnafdalingen deel te nemen.
Dit is een sport die onder begeleiding gedaan kan worden en daarmee voor bijna iedereen die goed ter been is toegankelijk is.
Er bestaat ook de mogelijkheid om een training in Canyoning van enkele dagen te doen onder deskundige begeleiding van een ervaren berggids. Tijdens zo’n stage bezoekt u diverse canyons en aan het einde van de stage bent u in staat om onafhankelijk aan canyoning te doen.

De trainingen zijn het best te doen in kleine groepjes van 6 tot 8 personen en kunnen gedaan worden vanaf April tot ver in Oktober.

Wij kunnen voor u de overnachtingen en de maaltijden verzorgen alsmede sandwiches voor de lunch onderweg.
Uitrusting voor deze stages worden verstrekt door de gids.
Wij bemiddelen gaarne zonder extra kosten voor de boekingen.

Voor meer informatie over canyoning twee adressen: www.montlozere-aventures.com en www.grandeurnature48.com   

 (Forel) VissenIn de vele meren zijn natuurlijk ook andere vissen te vangen naast forel. Het vissen op forel heeft veelal een sportief nut, gezien de hoogteligging van de Lozère zijn de forellen tamelijk klein. Voor de echte liefhebber van forelvissen is de Lozère echter een paradijs.

Zie voor meer informatie de volgende site: www.peche48.com

De vele bergriviertjes lenen zich uitstekend voor het vissen op forel. Wij hebben enkele brochures beschikbaar over geschikte riviertjes en praktische tips aangaande het vissen en de betreffende reglementen.
Wij kunnen die brochures op verzoek toesturen. Visvergunningen zijn lokaal te verkrijgen, er zijn vergunningen met geldigheid variërend van 1 dag tot het gehele seizoen.
Visvakantie met Stéphane Faudon, professionele visgids  : www.lozerepechemouche.com

Omdat niet iedereen van vissen houdt, verzorgen wij ook andere aktiviteiten voor de rest van de familie.
 

Watersport


Alle denkbare watersporten worden op de rivieren en meren beoefend. Van kanoën en kajakken tot zwemmen en waterskiën, alles is mogelijk. Zie ook the themawandeling water wandelen of aquarando.
www.montlozere-aventures.com, www.rafting-canyon.com et www.grandeurnature48.com      ..   

 Golf


Bij Villefort op ongeveer 12 km van Au Portaou en op 35 km van La Combette is een golfbaan te vinden. Verder zijn er ook golfbanen aan de oever van het Naussac meer en in La Canourque.
Golfs Lozère : http://fr.federal-hotel.com/golfs-lozere-48.htm

    Klimmen en speleologie


In de Lozère zijn vele mogelijkheden voor het beoefenen van de klimsport : er zijn 950 parkoersen op 18 verschillende plaatsen beschikbaar.
Voor de liefhebbers van speleologie kunnen wij bemiddelen bij het boeken voor trainingen en grotafdalingen onder deskundige begeleiding door ervaren berggidsen.

Voor meer informatie zie de volgende site : www.lozere-tourisme.com
    

 Paddestoelen zoeken


De beste paddestoelen periodes zijn de lente en in het bijzonder de herfst
en hangen mede af van de capriolen van Moeder Natuur
Veel eetbare soorten zijn dan te vinden zoals : cantharellen, schapebuisjeszwammen, ridderzwammen,  dooierzwammen melkzwammen en veel boleten zoals Eekhoorntjesbrood in de omgeving van la Combette, Paddestoelen zoeken en gerechten proeven...
  

 Hanggliding


Zeven startplaatsen zijn geschikt gemaakt en goedgekeurd voor het beoefenen van deze sport, voor meer informatie kunt u bellen met: 00 33 (0)4 66 45 15 46  www.lozere-tourisme.com

 Wielersport


U kunt op velerlei manieren genieten van de fietssport in de Lozère. Het is mogelijk om te mountainbiken, bijna alle uitgezette wandel routes zijn hiervoor geschikt, maar u kunt ook met daarvoor geschikte fietsen toerfietsen.
Als u niet van klimmen houdt is er altijd de mogelijkheid om enkel af te dalen, genietend van het landschap en de natuur. Wij hebben verschillende routes voor afdalen beschikbaar, variërend van 30 tot 60 km. Wij kunnen transport van en naar de routes verzorgen, alsmede de lunch voor onderweg.   

 Natuur kuur-oord en "fitness" nieuwe stijl


In Bagnols les Bains is een kuuroord dat gespecialiseerd is in KNO en reuma. Dit kuuroord biedt diverse mogelijkheden, variërend van hoogstaande fitness verzorging tot medicinale kuren .Voor meer informatie over kuren en fitnessformules kunt u bellen met 00 33 (0)4 66 47 60 02. Indien gewenst kunnen wij u hierbij helpen. website ; http://www.bagnols-les-bains.com

Voor totale ontspanning kunt u een een orgineel produkt proberen : een combinatie tussen wandelen, een thermale kuur en een cocktail van zachte oosterse en westerse gymnastiek.

web
site : www.lozair.net

Auto- en mototsport
Début de la page


Er zijn veel routes uitgezet voor auto en motor liefhebbers die u het mooiste wat de streek te bieden heeft binnen handbereik brengen. Er zijn ook vele routes die geschikt zijn voor fourwheeldrives. (4x4/"quat-quatres" op z'n frans ) site 4x4lozere.com
 

   

Wintersport


Langlaufen en Alpine skiën en materiaal  verhuur : 
Station Le Bleymard op 8 km afstand  www.lemontlozere.com
 

 Mme Dominique THUOT-La Combette-48190 Saint Jean du Bleymard-Frankrijk
Tel  00 33 (0)4 66 48 61 35  /  (0)6 63 61 09 83 - lacombette@wanadoo.fr

      Vervolg Verblijf in La Combette : Ligging,tarieven en chalets + vakantiewoning

Bezoek onze nieuwe website : www.lacombette.com

 

© 2002 - 2016  www.cevennes-mont-lozere.com | mentions légales | Présent sur Causses Cévennes