B&B chambres & tables d'hôtes Cevennes & Mont Lozère cevennes-mont-lozere.com Accueil English Deutsch Nederlands     I    I  Vakantie in Au Portaou    I   Vakantie in  la Combette   I   I   De streek   I 
         De regio Cevennen - Mont Lozère
    
  
             
De Cevennen en de Mont Lozère zijn het graniet- en het leisteengebied van het zuidelijk Massief Centraal en vormen samen tweederde van het "parc National des Cévennes".

De Mont Lozère
is een immens bergmassief van graniet, waar natuur en aangelegd landschap een noch puur en magnifiek geheel vormen. is een immens bergmassief van graniet, waar natuur en aangelegd landschap een noch puur en magnifiek geheel vormen.
Deze berg vormt de uitloper van het Centraal massief dat naar het zuiden toe afloopt naar de Middellandse zee. 
Geduldig wacht dit gebergte om u zijn charmes te tonen : boerderijen, landschappen, beekjes en prachtige rotsformaties.

De Cevennen zijn een indrukwekkende opeenvolging van bergkammen en diepe mysterieuze valleien.
Een cultuur landschap uit leisteen dat u de pakkende cévenolse geschiedenis vertelt ... 
Hier heerst perfekte harmonie tussen mens en natuur.cevennes-mont-lozere.com
cevennes-mont-lozere.com

 


Causses

Mont Lozère

Cévennes


Kortom, het is de ideale streek voor liefhebbers van wandelen, natuur, geschiedenis,  tradities, authenticiteit,  stilte, streek-produkten, of lekker luieren...

U kunt volop genieten van de vele bezienswaardigheden die de streek bezit : grotten , talrijke kastelen, romaanse kerkjes, la Regordane (romeinse weg), menhirs en andere prehistorische monumenten en middeleeuwse dorpjes, waarvan zeer bekend : " la Garde - Guérin.. 
 
Dit mooie natuurgebied leent zich ook uitstekend tot talrijke sportieve aktiviteiten, zoals : wandelen : wandelaars kunnen hun hart ophalen aan het grote aantal prima beschreven en bewegwijzerde wandelroutes die de streek doorkruisen (legio , zelfs vanaf huis), mountainbiken / fietsen, zwemmen in rivier, meer of zwembad, kanoën, hanggliding, klimmen en nog vele andere aktiviteiten... Randonnee
Zoals Forel vissen, paardrijden, en als u wilt de bekende Régordane volgen, of de befaamde chemin de Stevenson, al of niet met ezel. Wij kunnen u raad geven en met paard en ezel ontvangen.
La Garde-Guérin en de Gorges du Chassezac : middeleeuws vestingstadje uit de  XIe eeuw, geclasseerd historisch monument en wachttoren van de Régordane (oude romeinse handelsroute van de Languedoc naar de Auvergne (Nîmes-Alès-Le Puy).
Gratis begeleide visite met Mme Garrigues tél. 04 66 46 93 08 
Vlakbij ligt één van de vele magnifieke uitkijkpunten in de Gorges du Chassezac met meerdere wandelingen en la ferme du Roure (boerderij) met haar vierkante toren uit de XIe eeuw.
Le Vallon de Villaret
Voor de kinderen is er een pretpark met spel en verkenning op 7 kilometer van la Combette
Een openlucht-park met orginele spelen en attracties vervaardigd door lokale kunstenaars ( dus ook zeker interessant voor volwassenen).

    Le Vallon de Villaret

Op het kruispunt van de Gorges de la Jonte en de Gorges du Tarn, kunt u gieren kijken bij het Belvédère le Truel

Iets verder ligt het 
Le parc des bisons d'Europe en le parc des Loups du Gévaudan een wolvenpark.


        Kerk van Concoules
eglise-concoules.jpg (3860 octets)

Langogne : interessant stadje met 3600 inwoners, op 913 m. hoogte. De poort van de Gévaudan de Vivarais en de Velay, waar de rivier de Allier en de Langouyrou samenkomen.
De oude wasplaats en Romaans-Bourguignonse kerk met 85 granieten kapitelen zijn bezienswaardig.
Vlakbij liggen le lac de Naussac (meer), le forêt de Mercroire (bos) en les sources de l'Allier (de bronnen) en een toeristen treintje OT 04 66 69 01 38. www.langogne.com

Mende
: Kunst-stad en prefecture van de Lozère, met in het midden de rijzige gotische cathedraal.  Mende heeft middeleeuwse charme, met steegjes, fraaie houten voordeuren, en en typische leien daken.

Marvejols : mooi vestingstadje (Semi-marathon en straat Festival in juli)
Website
office de tourisme Matrvejols
.
Comité départementale du Tourisme : inlichtingen

   

       Château de Tournel

De ruïnes van het kasteel van Tournel, prachtige wandeling met mooie vergezichten, dichtbij la Combette.

Châteaux de Brésis en d'Aujac
, 2 kastelen uit de XIIe eeuw niet ver van Au Portaou : geschiedkundigen en archeologen onderzoeken de talrijke onderaardse zalen en doen verbazingwekkende ontdekkingen. 
Inl.Association ARRCA(vereniging) tél. 04 66 61 19 94. U kunt de visite van de twee kastelen combineren, geopend in de zomer, en op aanvraag.

Alès : prefectuur van de Oostelijke Cévennes (Gard) en hart van de vroegere mijnstreek. Steenkool : een rijkdom uit de aarde, een aan te bevelen bezoek aan : la mine témoin een indrukwekkend mijn-museum met 650 m gangen.

Alés heeft een boulevard, openbare parken en tuinen, Musée - bibliothèque Pierre André Benoit met een collectie hedendaagse kunst: Picasso, Miro, etc.. en meerdere werken van de stichter.
Musée municipal du Colombier biedt de bezoeker een mooie collectie archeologische vondsten uit het midden Paleozoïcum (300 000 v.Chr.).
Arena en Feria in Alès (hemelvaart)

Bezienswaardigheden dicht bij  d'Alès : la Bambouseraie Prafrance een bamboe-tuin,  en de beroemde Poteries d'Anduze. (aardewerk)  Anduze

Villefort en zijn meer
Villefort ligt in de vallei op vijfhonderd meter hoogte,  aan de voet van de eerste hellingen van de Mont Lozère.
Bezienswaardig : La rue de l'église gelegen op " la Régordane" met haar gevels uit de  XIV en XV e eeuw, familie-wapens en monolieten dorpels, de wasplaats en de brug St. Jean.
Rondleiding georganiseerd door Toeristenbureau Villefort  tél. 0033 4 66 46 87 30.

Le Lac de Villefort : een meer van 137 ha. met een grote verscheidenheid aan sportieve mogelijkheden : strand, zwemmen, watersporten en forellen-kwekerij.

Op de Mont Lozère is het'écomusée  van het parc nationaal Cevennes (Zomeraktiviteiten tel. 04 66 45 80 73 zie hier het programma).
In de winter mogelijkheid tot wintersport
skiën en langlaufen of wandelen met sneeuwschoenen of slee getrokken door poolhonden op de Mont Lozère en le Goulet.
De pistes bevinden zich op 8 kilomètres van la Combette, en op 20 kilomètres  van Au Portaou.   


De streek  : vervolg              

               

B&B chambres & tables d'hôtes Cevennes & Mont Lozère cevennes-mont-lozere.com Accueil English Deutsch Nederlands     I    I  Vakantie in Au Portaou    I   Vakantie in  la Combette   I   I   De streek   I 


© 2002 - 2016  www.cevennes-mont-lozere.com | mentions légales | Présent sur Causses Cévennes